pondělí, 30 květen 2016 09:11

Rozhovor - 30. května 2016

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Minulý týden se mi stala jistá drobná příhoda (ale ne, infarkt jsem nedostal), která ve mně vzedmula silnou vlnu pochybností o sobě samém.

Celý víkend mi ta epizodka vrtala hlavou, ale dnes ráno jsem na tu záhadu s obrovskou úlevou přišel. Paralelní vesmíry existují. Tak a je to venku...

 

Potřebuji něco udělat v Oracle,

(pokud nevíte, o co se jedná, nezoufejte. v zásadě vám stačí vědět, že to má něco společného s počítači.)

ale řešení, které mě napadlo jako první, mně moc nevyhovovalo. Sice funkční, ale zdlouhavé, pracné, elegantní pramálo. A jelikož jsem člověk až do morku kostí líný, počal jsem pátrat po alternativních možnostech. Nejlepší by samozřejmě bylo řešení rychlé, bezpracné a elegantní - takové ale v našich specifických podmínkách implementovat nelze. Nebo ano? Jenom tak ze srandy jsem si to zkusil vyhledat na Google a podívejme se - v jednom prastarém odborném fóru někdo zmiňoval přesně ten samý problém. A na závěr pak i navrhnul možné řešení, které popsal jasně, stručně a strukturovaně včetně příkladů použití.

Výborně, to se mi hodí. Kdopak je ta dobrá duše, zvědavě jsem juknul na jeho profil. Trvalo mi notnou chvíli, než jsem tu informaci zpracoval, ale nakonec jsem musel uznat, že jsem to byl skutečně já. Před dvanácti lety jsem anglicky do detailu popsal řešení, na které jsem si dnes nejenom že nedokázal vzpomenout (copak o to, to se stává, když něco nepoužíváte denně), ale já jsem už ani nevěděl, že dané řešení existuje.

Shame on me...

Musím přiznat, že mně mé selhání znepokojilo mnohem hlouběji, než bych kdy dříve vůbec považoval za možné. Několik dní jsem se rochnil v bahně sebelítosti středního věku, zvažoval alternativní zaměstnání (například kariéra převozníka na pramici mi přišla jako hodně lákavá) či odchod do předčasného důchodu, ale nakonec - jak jsem již zmínil na začátku - jsem si uvědomil, že v tomto životě nemám k sebelítosti sebemenší důvod. To jenom anomálie ve vyhledávacím algoritmu Google mi dala na krátkou dobu nahlédnout do fóra z alternativního vesmíru. Což mi momentálně zní dostatečně logicky na to, abych prozatím mohl pokračovat v zajetých kolejích...

 

Přečteno 1396 krát Naposledy změněno pondělí, 30 květen 2016 10:34
Více z této kategorie: « Zašlápnutá - 26. května 2016
Comments (0)
Ještě zde nejsou žádné komentáře.
Napište komentář
Nepřihlášený uživatel
×
Suggested Locations
Opište text z obrázku

Prohledávání článků

Reklama

Poslední komentáře

Martin posted a comment in Move On No.1
Dá se :) Guiness to ještě úplně není, ale vůbec mě to neuráž...
Štěpán posted a comment in Move On No.1
Tak jak to dopadlo?
Petr posted a comment in Kyvety a "kegerátor"
Ohledně výčepního kohoutu. Není potřeba nic extra vymýšlet, ...
Popřípadě by šlo do madel strčit trubku, druhou trubku nasad...
Martin posted a comment in Dvanáct grádů No.29
Tak to už si fakt nepamatuju...

Náhodný výběr