Vytisknout tuto stránku
úterý, 09 říjen 2012 09:17

Teplostudená - 10. října 2012

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Včera ráno na nádraží krásně prosvítalo vycházející slunce prosklenými dveřmi.

Od Brandýsa právě přijel vlak a cestující házeli na dveře krásné stíny. Jenomže než jsem vytáhnul foťák, všichni mi pláchli. Jak jsem si tak do rukávu utíral hořké slzy (a sople) frustrace, šel kolem jeden známý a že se mi tam projde, že s tím nemá problém.

Takže tahle fotka není až tak úplně náhodná...

 

Strukturovaná data

Nedávno jsem narazil na myšlenku strukturovaných dat a jejich využití ve vyhledávači Google. Implementace do příspěvků na MoMLu mi přišla lehce těžkopádná (Lehce těžkopádná? Není to nesmysl?), nicméně pro moje pivní pokusy se jevila jako ideální.

Minulou noc jsem pomocí Google PHP programování (metoda programování pro naprosté neznalce PHP, kdy se tzv. programátor snaží najít obdobné či podobné konstrukce někde na webu a pak je nalepí ve více či méně náhodném pořadí do jednoho souboru, přičemž celou dobu neochvějně věří, že výsledek bude funkční) přiohnul moji GavickPro šablonu tak, aby generovala data kompatibilní se schématem Recipe.

Výsledek mého snažení z pohledu Googlu si můžete otestovat pomocí nástroje pro testování strukturovaných dat - například můj recept na Podzimní hořkou čtrnáctku vidí Google takto.

Výsledek ještě není úplně uhlazený, ale sám tento pokus považuji za úspěšný.

 

Vánoční Grádyš

Recepty na Vanoční piva mám už téměř hotové, co nevidět se objeví na mých stránkách. Pokud mi tento týden domů dorazí objednaná Bielmeier káď se scezovacím sítem, plánuji vařit již tento víkend.

 

Přečteno 2397 krát Naposledy změněno středa, 10 říjen 2012 09:48