Vytisknout tuto stránku
pondělí, 10 srpen 2015 12:28

10. srpna 2015

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Tak jsem v sobotu vařil.

Už od samého rána se ale nedařilo nic. Nejdříve jsem nabral zpoždění při nákupu „vypínacích" piv ve skladu u Marka v Českém Brodě (ne jejich vinou).

(„vypínací" pivo je pivo typu Kocour Saurus, Kocour Gypsy PorterPermon Angry Beer, Antoš Tlustý netopýr, Matuška Hellcat, Falkon Falk:off, Grádyš Moto Moto, Grádyš The Empire Strikes Back a podobně. v tomto vedru jsou k nezaplacení - obzvláště v rodinách, které nedisponují klimatizovanými ložnicemi. osoba lačná okamžitého a nepřerušovaného spánku musí těsně před ulehnutím zobnout jedno dvě „vypínací" piva. rychlý a spolehlivý účinek je zaručen. jedinou nevýhodou při delším užívání je plíživá adaptace organismu na „vypínací" piva, z čehož pramení nutnost zvyšování dávek.)

Potom jsem na poslední chvíli musel jít nakoupit, potom už byl skoro oběd a tak se stalo, že namísto v deset ráno jsem se k vaření dostal až ve dvě hodiny odpoledne (všimli jste si, že jsem ani jednou neřekl, že za všechno může moje žena?). Při drcení sladu se mi znovu rozšteloval mlýnek

(někdo mi ho pravděpodobně upadnul na zem a od té doby nedrží dobře mezeru mezi válci. jestli si budu muset pořizovat novej, budu naštvanej.)

a nakonec se mi podařilo vystřít do vody o teplotě 76°C (což je teplota, která se používá až na závěr rmutování pro ukončení všech enzymatických aktivit). Vzhledem k surovinově náročnému receptu mě to docela zamrzelo, ale je pravda, že jsem - kromě sladu - mohl přijít ještě i kvanta chmele.

Časový rozvrh vaření - hodina příprava, dvacet minut vaření, hodina a půl uklízení. Dobrá nálada k nezaplacení...

 

 

Přečteno 1503 krát Naposledy změněno pondělí, 10 srpen 2015 13:13