čtvrtek, 24 září 2015 16:23

KJB - 24. září 2015

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

... aneb Kýč Jak Bič. Navíc focené z jedoucího vlaku za ranního šera, takže technicky nic moc, úpravou jsem to pak dodělal úplně, ale nemohl jsem si pomoct :)

 

A teď k vážnějšímu tématu. Když jsem minulý týden (opět) přerušil práce na systému pro výměnný obchod s domácím pivem kvůli implementaci kalendáře s pivně spjatými událostmi, myslel jsem, že to bude oddechovka na pár hodin.

Ó, jak hluboce jsem se mýlil. Kalendářových komponent pro Joomlu sice existuje bambiliarda, ale snad žádná nemá kvalitně udělanou jednu drobnost - správu kalendáře a událostí z Front Endu (tj. z webových stránek, na které se dostanou běžní uživatelé bez přístupu do administračního modulu).

 

Po nějaké době strávené čtením dokumentace, diskusních skupin a zkoušení dema, jsem zakoupil jeden slibný modul (jménem řekněme X). Po dvou nocích u počítače, kdy jsem kalendář kompletně naimplementoval do HomeBrewMap.com, jsem zjistil, že komponenta je z důvodu A pro naše účely nepoužitelná. Zažádal jsem o vrácení peněz a hledal jsem dál.

Po nějaké době strávené čtením dokumentace, diskusních skupin a zkoušení dema, jsem zakoupil jeden slibný modul (jménem řekněme Y). Po dvou nocích u počítače, kdy jsem kalendář kompletně naimplementoval do HomeBrewMap.com, jsem zjistil, že komponenta je z důvodu B pro naše účely nepoužitelná. Zažádal jsem o vrácení peněz a hledal jsem dál.

Po nějaké době strávené čtením dokumentace, diskusních skupin a zkoušení dema, jsem zakoupil jeden slibný modul (jménem řekněme Z). Po dvou nocích u počítače, kdy jsem kalendář kompletně naimplementoval do HomeBrewMap.com, jsem zjistil, že komponenta je z důvodu C pro naše účely nepoužitelná. Zažádal jsem o vrácení peněz a hledal jsem dál.

(proměnné A, B, C a X, Y, Z zde nebudu nijak ventilovat, nejsou příliš podstatné, ale je zajímavé zjistit, že čím víc „Navrch huj“, tím víc „vevnitř hnuj“)

(dokonce je možné, že nepřijdu úplně o všechny peníze - X a Z mi už slíbili, že mi prachy vrátí)

Už jsem byl zoufalý, ale pak jsem se vrátil ke komponentě JEvents, která je sice nejlépe hodnoceným kalendářem pro Joomlu, ale o nějaké správě událostí z Front Endu jsem se nikde nedočetl ani slovo. Jak jsem po dalších dvou nocích zjistil, je to proto, že to asi považují za tak přirozenou funkcionalitu, že ji ani nemá cenu zmiňovat.


Takže momentálně mám kompletně nainstalovaný (v pořadí už čtvrtý) kalendář a konečně to vypadá, že by mohl fungovat. Nemá sice (zatím) žádnou extra funkcionalitu, chybí spousta překladů, graficky čeká na sjednocení s existujícími stránkami a nápověda také chybí, ale když byste měl někdo nutkavou potřebu si s kalendářem hrát, je vám už k vaší tělesné dispozici.

Možná to tak z vašeho pohledu nevypadá, ale výše zmíněné chybějící věci už jsou v podstatě jen rutinní drobnosti, které spraví dalších pár nocí u počítače. Aneb „Kdo si hraje, nezlobí Kdo maká na písíčku, nechlastá po nocích pivo“...


P.S. V rámci ulehčení budoucí práce s „dokumentací“ jsem nápovědu rozdělil do kraťoučkých samostatných článků...

 

 

Přečteno 1979 krát Naposledy změněno čtvrtek, 24 září 2015 17:13
Více z této kategorie: « 17. září 2015 29. září 2015 »
Comments (0)
Ještě zde nejsou žádné komentáře.
Napište komentář
Nepřihlášený uživatel
×
Suggested Locations
Opište text z obrázku

Prohledávání článků

Reklama

Poslední komentáře

Martin posted a comment in Move On No.1
Dá se :) Guiness to ještě úplně není, ale vůbec mě to neuráž...
Štěpán posted a comment in Move On No.1
Tak jak to dopadlo?
Petr posted a comment in Kyvety a "kegerátor"
Ohledně výčepního kohoutu. Není potřeba nic extra vymýšlet, ...
Popřípadě by šlo do madel strčit trubku, druhou trubku nasad...
Martin posted a comment in Dvanáct grádů No.29
Tak to už si fakt nepamatuju...

Náhodný výběr