Když polevily největší záchvaty zuřivosti, začal jsem se tomu krámu věnovat seriózněji.

 

Nejdřív je nutné povypínat všechna čidla a vylepšení. A když říkám všechna, myslím všechna. A když už si budete na 100% jisti, že už vám tam nic neběží, tak jste zhruba v půlce. A nakonec je potřeba aktivovat tzv. Development Options (pomocí zběsilých osmatřicetikliků na různé položky v menu v přesně daném pořadí) a v těch zakázat další haldu zbytečností. Jediné, co jsem si ponechal, je automatické otáčení obrazovky a automatický jas (který ale funguje mizerně, takže si musíte ikonkou na plochu zpřístupnit jeho manuální korekci).

Dalším krokem bylo nahrazení nepoužitelného TouchWiz prostředí nějakou alternativou - já jsem zvolil Apex. O obrovském nárůstu množství informací se můžete přesvědčit na přiložených obrázcích. A to jsem ještě místem plýtval - nakonec jsem už ani nevěděl, co dalšího na HomeScreen nacpat.

Hodně také pomohlo nastavení tzv. Screen Mode - zrušil jsem volbu Adapt display a zvolil jsem natvrdo Professional photo (displej přestal řvát nepřirozenými barvami).

I ten úchop se už trošku zlepšil - asi jsem za ten týden ztratil zlozvyky nabyté při používání Nexusu (ten totiž v ruce držel sám jako přilepený).

Takže teď už jenom počkat, až vývojáři vydají opravy chyb způsobující restart mobilu při spouštění foťáku, LED diody apod.

 

!!! Jo, a dnes začíná Český pivní festival !!!