středa, 14 listopad 2012 09:36

14. listopadu 2012 Doporučený

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Takhle náročnou cestu do práce jsem už dlouho neměl.

Když pominu přetrvávající následky včerejšího zapíjení kolegova nového potomka ("... a když teď nebudeme strašně moc pít, z toho malýho vyroste homosexuál ..."), sedl jsem si do moc špatného vagónu.

Jel tam totiž pán (75 let, jak mnohokrát neopomněl zdůraznit), který se velice rád poslouchal, měl naprosto nekompatibilní politické názory, byl vizionář, naprostý šílenec a o všem už někdy napsal báseň.

Ano, tušíte dobře - recitoval nám je. Do svého projevu se pokaždé velice opřel, šermoval rukama, bil se v prsa, upíral zraky v dál a třískal do stolečku.

 

A vyprávěl. Ó, jak ten vám, přátelé, vyprávěl! Drobným kazem na kráse se pak ukázalo býti to, že ve videích na Youtube používá přesně ta samá slova (A nemyslím tím, že by své příhody vyprávěl podobně - on je říkal slovo od slova úplně stejně. A to některá z videí jsou už několik let stará...).

Ale dozvěděli jsme se například, že:

- už v sedmapadesátém v Srní na Šumavě předpověděl vznik televize a za svým názorem si pevně stál, ač se mu pro to ostatní hoši z lesního učňáku dobrého půl roku vysmívali ("hoši, jednou nebudeme muset chodit do kina, ale všichni budeme mít doma kino v krabici"). Ani mu nevadilo, že v té době už televize dávno existovala.

- během své služby u hasičů předpověděl existenci balené vody, ač se mu všichni vysmívali a málem ho velitel poslal na vyšetření na psychiatrii, jelikož kubík vody stál 20 halířů a jen úplný šílenec by se ji snažil balit a prodávat.

- odhalil záhadu Roswellu. Jeden z těch mužíčků totiž ještě několik měsíců žil, on viděl jeho fotky a v ten okamžik pochopil. Takže: v budoucnu se Číňani rozlezou po celém světě, trošičku se pokříží s bělochy, černochy a Indy a vznikne jedna celosvětová rasa - takový tmavší šikmook. A bude jich strašně moc a budou potřebovat místo, takže logicky se přesunou do moří. A samozřejmě díky genetickému a DNA inženýrství si vypěstují žábry. Takže na souši budou bydlet tmaví šikmooci a ve vodě žabáčci. A kdo z nich přežije případné katastrofy? No samozřejmě žabáčci, žijí přece ve vodě, která je ochrání, to dá rozum. A budou čím dál chytřejší a jednoho dne je napadne, že se podívají do své minulosti. No a to je přece to UFO v Rosewellu, chápete to? Kdyť ten mimozemšťánek je nám strašně podobný...

Fox Mulder je amatér.

 

Malá ukázka páně Ošlejškova rétorického umu (klidně přeskočte až na čtyřicátou pátou vteřinu):

 

Přečteno 2003 krát Naposledy změněno středa, 14 listopad 2012 15:28

Média

Comments (0)
Ještě zde nejsou žádné komentáře.
Napište komentář
Nepřihlášený uživatel
×
Suggested Locations
Opište text z obrázku

Prohledávání článků

Reklama

Poslední komentáře

Martin posted a comment in Move On No.1
Dá se :) Guiness to ještě úplně není, ale vůbec mě to neuráž...
Štěpán posted a comment in Move On No.1
Tak jak to dopadlo?
Petr posted a comment in Kyvety a "kegerátor"
Ohledně výčepního kohoutu. Není potřeba nic extra vymýšlet, ...
Popřípadě by šlo do madel strčit trubku, druhou trubku nasad...
Martin posted a comment in Dvanáct grádů No.29
Tak to už si fakt nepamatuju...

Náhodný výběr